Guvernante

guvernante iasi

O guvernanta era în alte vremuri o adevărată instituție și în multe țări occidentale, asa a și rămas. Solicitata atunci când micuțul ajunge la vârsta acumulării de cunoștințe, guvernanta este persoana căreia ii încredințezi educația copilului și care este prezenta și implicată în fiecare moment al vieții familiei pentru care lucrează.

Nu doar îngrijire, ci și educație
„De ce guvernante și nu bone? Pentru ca ideea de la care pornim are la baza dragostea pentru educație. Colaboratorii noștri sunt foste și actuale cadre didactice, student în ani terminali la facultăți precum sociologie, psihologie sau pedagogie, înainte de toate oameni cu vocație, care își doresc un nivel sporit de calitate și de pasiune în activitatea lor.
Față de o bonă, guvernanta nu este doar cea care trebuie sa îngrijească copilul, sa ii supravegheze masa și sa ii verifice temele, ci și sa ii transmită cunoștințe, să îi formeze acele deprinderi considerate în prezent rarități: bune maniere, bune obiceiuri la masă, educația vestimentației (la copiii mai mari), relaționare sociala etc. Ea trebuie sa aibă o inteligenţă vie, cunoștințe vaste și un caracter deosebit, deoarece completează educația oferita de părinti şi de scoală, iar celor mai mici copii le formează chiar primele noțiuni de cultura.
Printre responsabilitățile pe care le poate avea o guvernanta sunt cele de supraveghere a copiilor după grădinița sau scoală, implicare și suport în efectuarea temelor, activități educative (învățarea de limbi străine, instrumente muzicale etc), însoțirea copiilor la scoală, acasă sau la alte activități.

Condițiile Nonabona de verificare a candidaților

• Solicitam documente originale
• Verificam experienta, studiile, referințele aplicantului
• Solicitam cazier judiciar pentru a ne asigura de corectitudinea candidatei
• Intervievam personal fiecare aplicant folosind tehnici specific de interviu
• Testam din punct de vedere psihologic candidații